Marijke Shahsavari (CDA): actie tegen onvrijwillige prostitutie Wallen

De schatting is dat de helft van de vrouwen op de Wallen niet vrijwillig werkt. “Onacceptabel” aldus Shahsavari. Zij schreef een initiatiefvoorstel voor de gemeente: “Als Amsterdammers denken dat vrouwen tegen hun wil werken en uitgebuit worden, dan kunnen ze dit kenbaar maken bij de gemeente. De gemeente kan dan tegen de exploitant zeggen dat er een vermoeden is dat er iemand onvrijwillig werkt en als dat het geval is, dat de exploitant dan zijn vergunning kwijtraakt.” In de gemeente Den Haag zijn goede ervaringen opgedaan met deze aanpak.

@vragenvuurams

Share Button
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Een reactie op Marijke Shahsavari (CDA): actie tegen onvrijwillige prostitutie Wallen

  1. Oortwijn schreef:

    Marijke Shasavari is zelf persoonlijk betrokken in de ergste vormen van mensenhandel/slavernij/mishandeling. Hoe geloofwaardig ben je dan als mens? Haar geloofwaardigheid als professional of politiek leider is in ieder geval nihil.

    Misschien wil ze zelf als hoerenmadam op de Wallen aan de slag? Als haar plan doorgang vindt zal slavernij op de Wallen ook amper gestraft worden. Waarschuwen en desnoods zelfs vergunning intrekken, omdat je vermoedt dat iemand aan mensenhandel/slavernij/gedwongen prostitutie doet? Met dit soort softe aanpak creëer je een paradijs voor vrouwenhandelaren. En ze krijgen eerst een keurige waarschuwing, zodat ze de meisjes ergens anders aan het werk kunnen zetten!

    De burger in Amsterdam heeft er recht op om te weten op wie ze stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *