Stadsdeel Nieuw-West investeert in topsport

Stadsdeel Nieuw West investeert samen met de provincie Noord Holland en de gemeente Amsterdam ruim 2 miljoen euro in verbeterde faciliteiten voor topsport: rugbyvelden en een tribune in Nieuw West.
Frans Albers van de Nederlandse Rugby Bond zet in Vragenvuur de ambities van de bond uiteen: “We hebben een top team van de damesrugby die zich hopelijk kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio, maar we willen ook investeren in een heren rugbyteam.”

D66 deelraadslid Jeroen Mirck vindt dat ondanks dat er slechts 230 leden zijn bij de twee rugbyverenigingen op sportpark de Eendracht, het stadsdeel toch moet investeren in topsport. “We hebben geen wachtlijsten in Nieuw-West en we trekken met deze investeringen internationale sportwedstrijden aan.”

Share Button
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Een reactie op Stadsdeel Nieuw-West investeert in topsport

  1. Jeroen Mirck schreef:

    Goed om dit onderwerp bij Salto te bespreken. Graag vul ik nog even aan dat een investering in sportvelden natuurlijk alle bespelers van dat veld ten goede komt. Dat kan rugby zijn, maar ook voetbal of hockey. Wat hockey betreft: stadsdeel Nieuw-West is trots dat het andere stadsdelen, zoals West, kan helpen die te weinig plek hebben om al hun jeugdteams te laten trainen en wedstrijden spelen. Sommige hockeyverenigingen uit West spelen en trainen nu in Nieuw-West, waardoor onze velden optimaal worden benut. Dat is dus een goede investering in de breedtesport.

    Jeroen Mirck, D66-raadslid Nieuw-West

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *