Vragenvuur 5 feb met Rutger Groot Wassink, Johnas van Lammeren, Roderic Evans Knaup en Luud Schimmelpennink!

Nog 6 weken en dan mogen we stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Vragenvuur bevragen we de lijsttrekkers van de Amsterdamse partijen. Met vanavond 5 februari Rutger Groot Wassink van GroenLinksIMG_1867 over het legaliseren van softdrugs dat volgens zijn partij onvermijdelijk is. Ook legt Groot Wassink uit hoe GroenLinks de plicht die mensen in de bijstand hebben om een baan te zoeken, vorm gaat geven.

Roderic Evans Knaup van RED Amsterdam krijgt allereerst de vraag of Amsterdam nog wel gered moet worden. De Noord-Zuidlijn is in 2017 af en waar ging de rest van zijn partijprogramma nou over? Of is RED een partij in de gemeenteraad die echt nadenkt en bijvoorbeeld tegen de vervroegde vervanging van de zeesluis in IJmuiden stemt (en miljoenen kost).

Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren vergelijkt zijn partij met de haas in de marathon. De PvdD loopt voor de troepen uit en maakt Amsterdam duurzamer, vriendelijker en spannender. Zo is de functie van Artis aan verandering onderhevig: “waarom een leeuw jarenlang kwellen met het op en neer lopen van dezelfde vijftien meter? Maak van Artis een (tijdelijke) opvang of een grote stadsboerderij.”

Luud Schimmelpennink van de Ouderen Partij Amstedam schuift ook aan. Nu nog in de raad voor zijn eigen partij de Witte Stad, nadat hij zich van de PvdA afscheidde, gaat hij na 19 maart aan de slag onder de vlag van OPA. Als de Amsterdammer dat wil natuurlijk.

www.vragenvuur-amstedam.nl
@vragenvuurams

Op 5 maart komen Eric van der Burg (VVD), Jan Paternotte (D66), Marijke Shahsavari (CDA) en Laurens Ivens (SP).

Share Button
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *