Vragenvuur 28 mei 2014 over #stemfie, daklozen en het Rijksmuseum

Stemgeheim

Stemgeheim

Persbericht

Vragenvuur 28 mei 2014 21:00 uur Salto 1

Het Rijksmuseum gaat elke dag om 17 uur dicht. Heel irritant voor toeristen, maar ook voor Amsterdammers die alleen in het weekend in een heel druk museum naar Rembrandt kunnen kijken. De directeur van het museum rept alweer over een uitbreiding, maar zouden we niet eerst de openingstijden moeten verruimen? Met in de studio Frans van der Avert (directeur Amsterdam Marketing) en gemeenteraadslid voor de Partij van de Ouderen, Wil van Soest.

Een dutje op een bankje in het park en je krijgt een boete van 140 euro voor ‘wildslapen’. Heel lastig voor dak- en thuislozen die soms van vermoeidheid de ogen sluiten. Ook was al afgesproken in de gemeenteraad dat daklozen hier niet meer voor beboet worden. Voorzitter van de Daklozen Vakbond, Patric Hartwig, vertelt wat er mis is met de verboden en gemeenteraadslid Carolien de Heer van de PvdA vertelt wat de politiek doet.

En tot slot de #stemfie. Tijdens de verkiezingen een foto van jezelf en het ingevulde stembiljet maken in het stemhokje. Maar hoe zit het met het stemgeheim en de actieve plicht van de overheid om dat geheim te garanderen? D66 gemeenteraadslid Jan-Bert Vroege vertelt onder andere waarom D66 geen probleem ziet in de #stemfie.

Vragenvuur is het programma waarin Amsterdammers vragen stellen aan de politiek!

@vragenvuurams
info@vragenvuur-amsterdam.nl

Share Button
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *