RADIO: 1400 mensen met verblijfsvergunning wachten op woning in Amsterdam

foto-28

Ester Fabriek nam met een groep vrienden het initiatief voor www.ikwilietsdoenvooreenvluchteling.nl. De website verzamelt initiatieven van mensen door het hele land en koppelt mensen die zich aanmelden en iets willen doen. “Eerst wilden we zelf een initiatief starten, maar het in kaart brengen van alle initiatieven was ook erg nodig. Als je nu iets wilt doen, kun je op de site terecht en vind je zeker iets wat bij jou past, van koken voor vluchtelingen tot het inzamelen van babyspullen en slaapzakken.” GroenLinks fractievoorzitter Rutger Groot Wassink debatteert woensdag 9 september in de gemeenteraad over de huisvesting van mensen met een verblijfsvergunning, in Amsterdam staan er 1400 op een wachtlijst, “landelijk zijn er afspraken gemaakt over het aantal woningen die iedere gemeente beschikbaar stelt. Amsterdam loopt ongelooflijk achter. Er wonen nu 1400 mensen in asielzoekerscentra die recht hebben op een woning in Amsterdam. Deze mensen willen zo snel mogelijk met hun inburgering beginnen en werk zoeken. Wij zullen de wethouder vragen prioriteit te geven aan deze groep en kantoorgebouwen te verbouwen tot woningen”, aldus Groot Wassink in Vragenvuur. Ook staat GroenLinks open voor de opvang van asielzoekers die nu naar Nederland reizen.

Hans Res van het CDA sluit de uitzending af met een reportage van de bewonersbijeenkomst in Frissenstein: “de energie onder bewoners is goed, ze komen met veel ideeën en concrete voorstellen. Zo wil een groep hangmannen graag ook in de winter bij elkaar komen, praten over vroeger en domino spelen. ER staan genoeg panden leeg in het stadsdeel, dus dat gaan we regelen.”

Luister hier de uitzending terug:
Link naar de uitzending

Share Button
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *