Opvolging: graffiti in de binnenstad

Liesbeth Reurts was in de zomer 2011 te gast in Vragenvuur. Vraag van een Amsterdammer: waarom moeten huiseigenaren zelf alle kosten betalen voor het verwijderen van graffiti? En waarom is het – als je het door het stadsdeel laat verwijderen – veel duurder dan door een particulier bedrijf?

Reurts liep mee met de plak en kladdienst en concludeert dat het stadsdeel veiliger en duurzamer werkt en bovendien jonge mensen opleidt. “En daar betalen de Amsterdammers dus extra voor”, aldus Reurts. Het is daarnaast een keuze van bv stadsdeel West om een geld opzij te zetten om de graffiti op te ruimen. Stadsdeel Centrum kiest ervoor om Amsterdammers zelf te laten betalen.

Share Button
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks, Monumenten, Overlast, Stadsdeel Centrum met de tags . Bookmark de permalink.

Een reactie op Opvolging: graffiti in de binnenstad

  1. falcogrossen schreef:

    Innovatieve bericht …!!
    Sympathieke video op de graffiti …..!!
    Bedankt voor de post bro …!!
    Ik vind het erg leuk …!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *