Opvolging: Nelly Duijndam over de Han Lammersbrug

De Han Lammersbrug is de verbinding tussen het Westerdok en de Jordaan, het is de looproute naar het buurthuis, de markt en alle andere dagelijkse faciliteit. De brug is ongelooflijk steil en onbegaanbaar voor mensen in een rolstoel of rollator, dit terwijl het Westerdok zogenaamde wibo-woningen heeft, waar Amsterdammers die minder mobiel zijn, wonen.

De vraag of er ook een alternatieve route kan komen, werd in november 2010 gesteld in Vragenvuur. Sindsdien heeft Nelly Duijndam, fractievoorzitter van de SP in stadsdeel Centrum, onder andere voorgesteld een hellingbaan te maken op het plein, een prijsvraag uit te schrijven voor een beter begaanbare brug en om relingen aan te brengen.

Alleen de relingen zijn gerealiseerd, de rest van de plannen ontving geen steun van de andere politieke partijen of het dagelijks bestuur van deelraad Centrum.

Share Button
Dit bericht is geplaatst in SP, Stadsdeel Centrum met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *