Persbericht 6 maart 2013: kwakoe, blowverbod, dakloze jongeren

6 maart 2013, 21.00 uur Salto 1

Een stadsdeelwethouder hing borden op in zijn buurt om iedereen te verbieden te blowen op straat. Maar dat kan helemaal niet, aldus Amsterdammer Fatihya, want daar gaat de gemeente helemaal niet over. Zij vraagt de politiek die borden zo snel mogelijk weg te halen en te investeren in goede hangplekken voor jongeren. Met in de studio Rutger Groot Wassink (deelraad West, GroenLinks) en Wouter Boonstra (journalist).
P1050324
In Amsterdam zwerven tientallen jongeren van logeerbed naar bank, naar portiek. Zij hebben geen thuis en worden niet geholpen. Jeroen vraagt de politiek of wij niet beter kunnen zorgen voor deze jonge Amsterdammers? In de studio Edward Vos (deelraad Nieuw-West, PvdA) en Youssef el Mourabet (Streetcornerwork).

Het Kwakoe festival ging in 2011 niet door en zat in 2012 in financiele nood. Het stadsdeel Zuidoost besloot vervolgens de vergunning te geven voor het beste plan, zowel inhoudelijk als financieel. Wij peilden de meningen in de Amsterdamse Poort en Toon Geenen (deelraad Zuidoost, PvdA) en Orville Breeveld (evenementenorganisator, muzikant en docent) reageren in de studio.

En we blikken terug op de toezeggingen van raadsleden in eerdere uitzendingen. Zo vertelt Ger Jager (PvdA) over waarom na elke bui het Vondelpark blank staat, vertelt Lammert van Raan (Partij voor de Dieren) over de vorderingen op het Fort Benoorden dossier, Carolien de Heer (PvdA) oppert dat de directeur van Gilde Samenspraak best wat salaris in mag leveren en vertelt Erik de Groot (PvdA) over het einde van de opmars van Chinese massagesalons.

Zelf een vraag stellen aan de politiek? Mail ons op info@vragenvuur-amsterdam.nl
En volg ons op @vragenvuurams

Share Button
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *