Administratie opleiding

De administratie opleiding van Fabius Opleidingen is een goede start op weg naar een afwisselende kantoorbaan. Daar ga je aan de slag met vele administratieve werkzaamheden. In je werk heb je contact met een groot aantal mensen, zowel face-to-face, telefonisch als per e-mail. De administratie opleiding van Fabius Opleidingen is heel breed opgezet. Je doet er op veel vakgebieden een hoop basiskennis op. Na afloop van de cursus kun je fatsoenlijk de telefoon aannemen, de postafhandeling doen, dossiers bijhouden, agendabeheer doen en afspraken maken. Met die bagage heb je toegang tot allerlei leuke banen, zowel bij bedrijven als niet-commerciële organisaties.

Wat leer je in de administratie opleiding?

Er zijn twee hoofdonderwerpen in de administratie opleiding waarmee je te maken krijgt. Het eerste is kantoorpraktijk. Dit onderwerp zorgt ervoor dat je je in een kantooromgeving snel thuis voelt. Er wordt gewerkt aan je communicatieve vaardigheden, aan het organiseren en structureren van je werkzaamheden, klantvriendelijk handelen en representatief zijn. Er is theorie en er worden oefeningen gedaan, zoals met baliewerk en gesprekstechnieken. Vaardigheden in het gebruik van een computer is het andere belangrijke onderwerp. Er wordt geoefend in toetsenbordvaardigheid en in het beheersen van veel gebruikte programma’s op kantoor.

Kenmerken van de administratie opleiding

Om de administratie opleiding af te ronden moet je ongeveer 9 maanden de tijd nemen. 30 weken lang krijg je één dagdeel klassikaal les in één van de 50 leslocaties van Fabius Opleidingen. Daarnaast besteden de meeste cursisten nog minstens één dagdeel per week aan het huiswerk. Cursisten die zelf geen computer hebben kunnen tijdens de klassikale lessen een laptop van Fabius Opleidingen gebruiken. Voor de administratie opleiding is geen vooropleiding vereist, maar je moet wel bereid zijn om de nodige inzet te tonen. Deze opleiding is wat betreft belasting goed te combineren met een baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *