Adsorptie van gevaarlijke stoffen

adsorptie

Er bestaat een kans dat je al wel eens van de term adsorptie gehoord hebt. Toch is het zo, dat veel mensen niet exact weten wat deze term nou eigenlijk betekent. Dit is niets om je voor te schamen, het begrip wordt nauwelijks gebruikt. Adsorptie kan gerealiseerd worden met behulp van absorptiemiddelen. De absorptiemiddelen zuigen de stoffen op. In veel gevallen zijn het gevaarlijke stoffen. Adsorptie wordt namelijk vaak toegepast bij chemicaliën.

adsorptie

Wanneer kun je absorptiemiddelen gebruiken?

Het is mogelijk om absorptiemiddelen te gebruiken als er agressieve stoffen op een locatie aanwezig zijn. Naast agressieve stoffen, geldt dit ook voor chemicaliën, zuren en natriumhydroxide.  

Met welke middelen kun je gevaarlijke stoffen adsorberen?

Als je schadelijke vloeistoffen aantreft, kan dit gevaarlijk zijn voor werknemers. Ook kan het gevaarlijke situaties opleveren voor de gehele omgeving. Zorg er dus voor dat je de vloeistoffen zo snel mogelijk opruimt. Dit kun je doen door middel van absorberende kussens, korrels, doeken en nog een aantal andere absorberende materialen. Zorg er naast deze absorberende materialen voor dat je beschikt over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Door deze beschermingsmiddelen kun je veilig te werk gaan.