De Corona crisis treft ons allemaal

Het jaar 2020 is bijna voorbij. Het is een jaar dat de geschiedenisboeken in zal gaan als het jaar van de Corona crisis. Helaas lijkt het virus met ons mee te gaan naar 2021 nu er een totale lockdown is aangekondigd tot 19 januari. Iedereen wordt getroffen door de maatregelen die noodgedwongen zijn ingesteld door het kabinet. De één verliest zijn baan, de andere een geliefde. In deze blog gaan we wat dieper in op de gevolgen van de crisis op de arbeidsmarkt. De gevolgen van het virus zijn in deze markt duidelijk zichtbaar. Wij vertellen er graag wat meer over.

De meeste faillissementen sinds de tweede wereld oorlog 

De arbeidsmarkt wordt zwaar getroffen door de Corona maatregelen. Veel zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven worden failliet verklaard. Sectoren zoals de horeca of de evenementen sector liggen al langere tijd volledig plat en de steun vanuit het kabinet is niet voldoende om het hoofd boven water te houden. De maatregelen houden nu al dusdanig lang aan dat ook grotere bedrijven werknemers moeten ontslaan. Dit gebeurde in een eerder stadium al bij grote bedrijven die hun inkomsten vergaren uit één van de sectoren die het hardst worden getroffen door de crisis. Denk hierbij aan alle gedwongen ontslagen op Schiphol.

Dreig jij je baan te verliezen? Denk aan outplacement!

Wat is outplacement? Outplacement is het adviseren, begeleiden en ondersteunen van werknemers die hun baan dreigen te verliezen. De werknemers moet dan op zoek naar een geschikte nieuwe werkomgeving. Een met ontslag bedreigde medewerker krijgt van zijn werkgever een outplacementbudget, of wel een transitievergoeding. Daarmee kan hij of zij een outplacementtraject inkopen bij een outplacementbureau naar keuze. Outplacementbureaus bieden landelijk hulp aan bij outplacementtrajecten maar je kunt ook op zoek naar lokale hulp. Zoek maar eens op outplacement Amsterdam, Rotterdam of Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *