Dit is wat je moet weten als beginnend life coach!

Als coach weet je als geen ander dat het opdoen van kennis van anderen met ervaring in jouw branche bijzonder verhelderend kan zijn. Daarom stellen we je in dit artikel voor aan enkele tips van ervaren coaches bij het opstarten van jouw nieuwe loopbaan als coach.

Wees oprecht

Om als coach de maximale positieve impact te hebben, is het van cruciaal belang dat je authentiek en onbeschaamd jezelf kan zijn. Wanneer je je eigen impact bezit, straal je oprecht vertrouwen in je coaching en trek je jouw ideale klanten aan.

Zorg voor je eigen coach

Als coach is het belangrijk om te blijven groeien. Daarom is het van belang dat je als opkomende coach ervoor zorgt dat je een eigen coach onder armen neemt. Door middel van jezelf de mogelijkheid te bieden om gecoacht te worden, zal je beter begrijpen wat de fijne kneepjes van het vaak zijn en krijg je meer duidelijkheid en inzicht in je eigen groei.

Luister aandachtig

Een van de belangrijkste en meest onderscheidende vaardigheden van een coach, is het vermogen om aandachtig en intuïtief te luisteren. Door middel van aandachtig te luisteren, gebruik je het vermogen om tussen de regels door te lezen en om de onuitgesproken aanwijzingen op te pikken die leiden naar een zwaarder verhaal dan wat aanvankelijk gezegd wordt. Door middel van het doel en de bedoeling van de woorden te achterhalen, zal je in staat zijn om verder te kijken dan alleen de oppervlakkige betekenis.

Wil jij de omslag maken als professionele coach en ben je toevallig op zoek naar coaching opleidingen bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje bij Inzicht Amsterdam en maak kennis met de opleider, trainer en coach voor persoonlijke en professionele groei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *