Een betaalbare website maken: hoe doe je dat?

betaalbare website

Het is een tijdrovende klus en vaak ook een dure klus om een website te laten bouwen. Een betaalbare website lijkt daardoor amper haalbaar. Maar wacht: het tegendeel is waar. Wist je dat je dankzij moderne software en ontwikkelingen juist veel goedkoper een website kan laten maken dan tien jaar geleden? Hier lees je hoe dat komt.

betaalbare website

Software die je helpt ontwerpen

Laten we een ding voorop stellen: een echte, gecompliceerde en unieke website maken kost tijd en geld. Het is dan ook zeker niet zo dat je ineens de mogelijkheid hebt om alle soorten websites zelf op je zolderkamertje te bouwen zonder enige kennis. Maar er is wel iets veranderd in de wereld van webdesign en websites bouwen. Je kunt tegenwoordig namelijk dankzij WordPress en handige programma’s als Elementor en Divi heel gemakkelijk zelf een website ontwerpen. Je kunt zo’n drag and drop programma gebruiken om aan de voorkant van je site te ontwerpen en bouwen. Je kunt dus vakken en kleuren gewoon klikken en slepen naar een andere plek. Zo is een website bouwen ineens best te doen, mits je al een basiskennis aan technische vaardigheden hebt. 

betaalbare website

Een stapje verder

Zoals eerder aangegeven, zijn dit soort programma’s wel beperkt. Wil jij gewoon een soort online visitekaartje zodat mensen je kunnen vinden als ze jouw naam in Google gooien? Dan is zo’n programma voldoende. Een portfolio website met foto’s moet ook nog wel lukken. Wil je echter iets verder dan dat, dan heb je al snel hulp nodig van programmeurs en webdesigners.