Extra aandacht voor jouw wereld

Het leven gaat enorm snel. Voor je het weet, is de dag alweer om. Maar we hebben ook meer tijd dan we voor mogelijk houden en dus is haasten niet nodig maar bewust zijn wel. Vaak lukt dat laatste ons alleen als het om anderen gaat. Terwijl we het toch echt met onszelf moeten doen. In deze blog vertel ik je hoe je jezelf de aandacht kan geven die je verdient. Lees je mee?

Luister naar je lijf

Ons lichaam moet ons hele leven mee. Het is enorm intelligent en heeft het al snel door als er iets niet in de haak is, fysiek en emotioneel. Verzorging voor het lichaam is dan ook essentieel en niet alleen de primaire verzorging. Tijd voor sport en fysieke ontspanning geeft je lichaam de mogelijkheid om sterker te worden maar ook om te rusten zonder dat je slaapt. Je bent dan bewust van je lichaam en komt er meer mee in contact.

Neem tijd voor je uitdagingen

We worden allemaal in het leven geconfronteerd met uitdagingen. Deze uitdagingen kunnen over alles gaan. Belangrijk is het om ze niet weg te wuiven als het je ‘even’ niet uitkomt. Neem de tijd en aandacht voor jezelf om te groeien en te leren. Er is immers geen einddoel om naar toe te werken en enkel een reeks aan ervaringen en lessen die we op doen op zoek naar geluk.

Niet alle oplossingen liggen voor de hand

Maar niet alles is even makkelijk uitgewerkt. Soms heb je een helpende hand nodig. Bijvoorbeeld als je het gevoel hebt vast te lopen in het leven. Helderzienden kunnen je daarbij helpen. Nu kunnen we in een tijd als deze niet overal zomaar naartoe maar gelukkig kan je een helderziende ook online bezoeken. Door middel van vragen en eventuele andere hulpmiddelen zoals kaarten krijgen jullie samen een inzicht in jouw leven en krijg je als het ware een beetje een beeld van het geheel. Met een zekerder gevoel kan je dan de volgende stap in je leven ondernemen.

Durf, durf, durf

En die volgende stap is altijd spannend. Laat dat gevoel er maar zijn en luister goed naar je intuïtie en je lichaam. Wanneer die een groen licht geven, weet je dat je je angst, hoe groot of hoe klein ook, kan overwinnen en de stap kan nemen. Soms hebben we het in ons hoofd uitgedacht maar werkt het niet in de realiteit, dat is iets waar we enkel achter komen door het te durven doen.