Fietsen in het najaar

Het is alweer bijna tijd voor de herfst. Voor veel mensen het favoriete seizoen van het jaar. Persoonlijk ga ik de warmte van de zomer wel missen maar ik kan ook niet ontkennen dat de herfst altijd een hoop gezelligheid met zich meebrengt. Het weer wordt al kouder maar de temperatuur is nog steeds zeer aangenaam. Ideaal om de natuur in te trekken. Op de fiets bijvoorbeeld. In deze blog vertel ik je waarom en hoe je een succesvol fietstochtje regelt, gewoon in eigen land! Lees je mee?

Prachtige locaties

Je hoeft namelijk niet naar België, Duitsland of Frankrijk om te kunnen genieten van prachtige natuur gedurende een rondje fietsen. Alleen al op de Veluwe kan je meerdere dagen vullen met fietstochten. Haal een fiets op en rijd ermee door het natuurgebied naar een wandelroute, wanneer je weer klaar bent, zoek je een fiets station en pak je er één om mee terug te rijden naar de parkeerplaats. Om zo maar even een optie te noemen. Maar ook de achterhoek in het oosten en de Maasvlakte in het westen zijn geweldige en heel diverse locaties om te fietsen.

Een hele dag of zomaar

Je bent zo een dag onderweg als je wilt. Pak een lekkere lunch in of zoek een restaurantje uit onderweg en voor je het weet, ben je ‘s ochtends vertrokken en ‘s avonds pas terug. Maar ook als je liever regelmatig korter op pad bent, is het nu (en eigenlijk altijd wel) de beste tijd voor de fiets. Van huis naar je werk bijvoorbeeld of voor een boodschap naar de supermarkt. Niet voor alles hoeft de auto gepakt te worden. De fiets is goed voor jou en voor het milieu. Sla je toch maar twee vliegen in één klap!

Je eigen ijzeren ros

Het is dan wel fijn om een eigen fiets te hebben van goede kwaliteit. Die vind je niet zomaar. Zoals met veel producten zit de wereld vol met een aanbod aan fietsen. Maar niet iedere fiets is even goed. Het is daarom belangrijk om voor jezelf te bepalen waar je precies naar op zoek bent. Persoonlijk raad ik iedereen een elektrische fiets dames aan. Deze fiets pak je voor een rondje fietsen in de buitenlucht maar ook voor de boodschappen of het ophalen van de kinderen. Door de elektrische fiets ben je overal in een mum van tijd en je bent toch buiten en in beweging, alsof het niks is!