Geef jouw huis een unieke uitstraling met een houten visgraat vloer

Is het tijd voor een nieuwe vloer en ben je op zoek naar mooie houten vloeren in Amsterdam en omgeving? De visgraat vloer is terug van weggeweest. In woonprogramma’s, in tijdschriften en op sociale media is dit legpatroon dé trend van het moment en dat is niet voor niets. Met een visgraat vloer, die traditioneel gezien in herenhuizen gebruikt werd, krijgt iedere ruimte direct een luxe, stijlvolle uitstraling.

De visgraat vloer: een tijdloos patroon

Een visgraat vloer, wat is dat precies? Om een visgraat vloer te vormen worden de houten planken loodrecht op elkaar gelegd, waardoor er een patroon dat lijkt op een visgraat ontstaat. Het patroon is traditioneel en tijdloos maar geeft tegelijkertijd een moderne twist aan de ruimte. Of je nou in een penthouse woont of in een kleine studio, een visgraat vloer geeft aan elke ruimte een uniek, eigen karakter. Bovendien hoef je je niet te beperken tot alleen de woonkamer. Ook in een slaapkamer, eetkamer of zelfs badkamer kan dit patroon de ruimte echt af maken.

Stijl, materialen en afwerking: maak jouw vloer persoonlijk

Je maakt jouw visgraat vloer nog persoonlijker door zelf te kiezen voor de stijl, het materiaal en de afwerking die het beste passen bij jouw woonruimte. Kies je bijvoorbeeld voor een lichte houtsoort met dunne planken die een smalle graat vormen? Of brede planken in een donkere teint? Behalve van hout kan de visgraat vloer ook met andere materialen gelegd worden, zoals PVC, laminaat of parket. Tot slot dien je ook keuzes te maken over de afwerking van de vloer en kun je deze op die manier nog beter afstemmen op jouw smaak. Zo kun je bijvoorbeeld voor een heel lichte afwerking gaan, of juist donkerder dan het gekozen hout, om zo te spelen met het contrast en een unieke vloer te creëren die het beste past bij jouw stijl.

Kluswonder of twee linkerhanden?

De coronacrisis heeft van velen van ons fanatieke klussers gemaakt en we klussen er op los. Een visgraat vloer leg je echter niet zomaar. De legwijze is bij deze vloer door het specifieke patroon erg belangrijk en dit moet zorgvuldig en nauwkeurig gebeuren. Menig specialist ziet dit al als een behoorlijke uitdaging! Gelukkig is er voor de minder ervaren klussers onder ons een vakkundige legservice beschikbaar, zodat je zeker weet dat je nieuwe vloer er straks super strak bij ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *