Jezelf professioneel blijven ontwikkelen? Lees hier hoe!

Ben je net klaar met een opleiding of ben je al een tijd aan het werk en wil je jezelf verder blijven ontwikkelen? Lees dan vooral even verder! Wij zetten in dit artikel namelijk een aantal tips voor je op een rij hoe je jezelf verder kunt blijven ontwikkelen op professioneel gebied!

Post HBO opleiding

Heb je net een HBO opleiding afgerond en wil je graag doorleren? Kies dan voor een post HBO! Het enige nadeel is dat de meeste post HBO opleidingen erg lang duren. We kunnen ons voorstellen dat je hier niet op zit te wachten als je ook nog eens aan het werk bent daarnaast. Maar geen zorgen! In dat geval kun je ook kiezen voor een post HBO opleiding van six sigma black belt! Deze opleiding duurt slechts 11 dagen en je krijgt je papieren en certificaten die je nodig hebt!

Cursus via werk

Natuurlijk kun je ook aan je werkgever vragen of er cursussen beschikbaar zijn die je kunt volgen. Vaak hebben bedrijven een budget voor trainingen voor hun personeel. Is er intern niks beschikbaar, heb je dus de kans dat je jezelf mag inschrijven voor een cursus naar keuze die wordt vergoed door het werk. Dit is niet overal zo, dus het is in ieder geval goed om in gesprek te gaan met je werkgever.

Je netwerk

Je netwerk is onwijs belangrijk! Voor eigenlijk alles, maar zeker voor het verbreden van je kennis. Kijk daarom eens of je mensen kent die iets voor jou kunnen betekenen. Misschien kunnen zij je zelf informatie bijbrengen of kennen zij iemand waar je weer mee kan praten. Dit is niet alleen goed voor je kennis, maar ook voor het uitbreiden en onderhouden van je netwerk! Dit heb je misschien in de toekomst weer nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *