Mogelijkheden om te lenen als ZZP\’er

Een van de meest groeiende soorten ondernemingen zijn de eenmansbedrijven: zzp’ers. Vanwege het gebrek aan goede contracten en het streven naar meer beweegruimte binnen de sector gaan steeds meer mensen voor zichzelf werken. Logisch, maar niet altijd even makkelijk. Een ZZP’er vindt naast een hoop vrijheid namelijk ook vaak veel hobbels op de weg. Een van die hobbels kan het lenen van geld zijn. Om een bedrijf op te starten heb je een kapitaal nodig en om aan dit geld te komen, moeten uiteindelijk vaak de banken geraadpleegd worden. Dit kan op verschillende manieren, namelijk: privé óf zakelijk. 

Investeren

Wanneer er een zakelijke lening wordt afgesloten dan is er sprake van een investering in het bedrijf. Hoe zekerder het is dat de lening terug betaald gaat worden, hoe sneller de lening volstrekt kan worden. Dit lijkt simpel maar om hier te komen is er een waterdicht plan nodig. Hoe groter het risico, hoe lager de kans is op een lening. Ook heeft elke lening bij elke bank andere zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Denk bijvoorbeeld aan de rente en het bedrag dat elke maand terug betaald moet worden. Kiezen voor de lening met de laagste rente is op lange termijn niet de goedkoopste optie. Een zakelijk lening berekenen kan via verschillende wegen, denk aan het internet, of via een adviseur bij de bank.

Een krediet

Een andere optie is het opnemen van een krediet. Een voordeel hiervan is dat het niet een eenmalig bedrag betreft. Wanneer je het opgenomen bedrag weer terug betaald, kan je het weer gebruiken. Op deze manier kan je op een lang termijn kan blijven investeren met hetzelfde bedrag. Maar ook hiervoor geldt dat er sprake is van kosten bij het aflossen ervan. Snel een zakelijke lening afsluiten zal altijd een goed plan als vereiste moeten hebben. Voor alle partijen zal dit voor de minste problemen zorgen.

Privé

Het meest genoemde nadeel voor een ZZP’er is het moeilijk af kunnen sluiten van een privé lening. Dit kan in de vorm van een hypotheek maar ook andere grote uitgaven zoals een verbouwing. Voor elke lening geldt dat er een goed plan moet zijn, maar voor een ZZP’er is de toekomst een stuk minder zeker dan voor iemand met een vast contract. Vaak moet je als ZZP’er al een aantal jaar een vast inkomstenplaatje hebben om een lening af te kunnen sluiten. Hopelijk heb je iets aan deze nuttige informatie en hebben we je het een en ander over dit onderwerp kunnen vertellen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *