Simpele tips voor betere seks

Seks, het is lang een taboe geweest om over te praten, ook al is het zo’n essentieel onderdeel van het menselijk bestaan. Goede sekslevens kan ontzettend veel waarde en genegenheid toevoegen aan onze relaties. Toch gaat er met de communicatie nog best wel wat vaak mis. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal simpele tips voor betere seks. Seks is niet alleen leuk. Het is ook goed voor je. Bij elk orgasme komt een stortvloed van het hormoon oxytocine vrij, wat je humeur verbetert. Regelmatig rollen tussen de lakens kan de gezondheid van je hart verbeteren, stress en depressie verminderen, je zelfrespect verbeteren en je helpen beter te slapen. Door samen onder de lakens te kruipen, voel je je ook dichter bij je partner en vergroot je je gevoel van intimiteit.

Communiceer

Stellen die met elkaar praten over hun wensen en verlangens hebben betere seks en een gezondere relatie, blijkt uit onderzoek. Vertel je partner wat je wel en niet leuk vindt. Deel je meest intieme fantasieën en verlangens. Als je te verlegen bent om die persoonlijke gedachten hardop te zeggen, schrijf ze dan op in een verhaal of een journaalboek dat je partner kan lezen. Op een goede manier communiceren kan ook praktische problemen verhelpen. Het is bijvoorbeeld heel normaal om glijmiddel te gebruiken. Daar hoeft geen enkele partner zich schuldig over te voelen.

Probeer iets nieuws

Geef je seksleven meer pit door als koppel je grenzen te verleggen. Speel met het voorspel. Raak elkaar op nieuwe manieren aan. Probeer verschillende seksstandjes uit om te zien welke het beste aanvoelen. Verkleed je in kostuums en speel als personages (verpleegster-dokter, cowboys). Ga van het bed naar de vloer, de badkamer of het aanrecht. Je kunt ook samen porno kijken of een speeltje gebruiken.

Maak er tijd voor

Het maakt niet uit hoeveel je seks wilt hebben, je drukke schema kan in de weg zitten. Dus schrijf sexy tijd in je agenda, net zoals je andere belangrijke datums zou doen. Dan is de kans kleiner dat je het overslaat. Door een datum vast te stellen, heb je tijd om je voor te bereiden en iets om naar uit te kijken. Boek seks zo vaak als realistisch is – of het nu een keer per week is of om de andere dag. Kies momenten waarop je weet dat je niet moe of afgeleid zult zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *