Tijd voor een hoortoestel

Het sociale leven is de laatste maanden gelukkig weer wat actiever geworden. Dit betekent bijvoorbeeld weer een bingo avond of samen wandelen. Hartstikke gezellig natuurlijk! Maar voor sommigen komt hier ook weer een probleem naar boven: een probleem met het gehoor. Naarmate u ouder wordt, kan dit helaas ontstaan en het is dan ook heel normaal. Merkt u ook dat u soms de gesprekken om u heen niet meer goed kunt volgen? Of moet u altijd twee keer vragen voor u begrijpt wat iemand zegt? Wellicht is het voor u dan ook eens tijd voor een hoortoestel. Deze blog helpt u op weg met wat algemene informatie over hoortoestellen.

Wel hoortoestel past bij mij?

Ieder mens is uniek. Daarnaast is de keuze reuze wat betreft gehoortoestellen. Daarom is het van belang om goed uit te zoeken wat voor hoortoestel het beste bij u past. Misschien ziet u wel op tegen het aanschaffen van een hoortoestel. Het kan voor sommigen een pijnlijk onderwerp zijn, immers wijst het ons erop dat het lichaam ouder wordt en achteruit gaat. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. Immers duidt het ouder worden er ook op dat u al heel wat jaren een mooi leven hebt kunnen lijden! Daarnaast bestaan er tegenwoordig onzichtbare hoortoestellen, zo hoeft niemand het überhaupt mee te krijgen dat u een hoortoestel draagt. Maar behalve de keuze voor een onzichtbaar hoortoestel, kunt u nog veel meer wensen. Zo zijn er hoortoestellen met een ruis/tinnitusmaskeerder. Deze hoortoestellen produceren een tegengeluid wat uw ruis/tinnitus kan onderdrukken. Dit kan u een hoop stress en onrust besparen, het vergt namelijk heel wat om naast deze ruis ook nog naar normale geluiden te luisteren.

Online hoortoestel

Wat een redelijk moderne ontwikkeling is in de hoortoestellen wereld, is dat hoortoestellen tegenwoordig aan uw telefoon gekoppeld kunnen worden. Sommige modellen kunnen gekoppeld worden aan uw Apple apparaten, anderen aan Android systemen. Dit heeft zeker een aantal voordelen. Ten eerste kunt u op deze manier via uw smartphone of tablet makkelijk de instellingen veranderen van uw hoortoestel. Dit kunt u zowel doen voor het linker en rechter hoortoestel individueel als voor beide tegelijkertijd. Zo kunt u de geluidservaring op elk moment aanpassen aan de situatie, zelfs als u op vakantie bent of op de kleinkinderen past. Ten tweede kunt u het geluid van uw tablet of telefoon direct via uw hoortoestel ontvangen. Bovendien kunt u makkelijk schakelen tussen uw tablet en uw telefoon, zodat u nooit een telefoontje hoeft te missen.