Uw huis verwarmen met IR panelen

Uw huis verwarmen met infrarood verwarming door middel van IR panelen is een duurzame, gezonde en zuinige manier van verwarmen. Ook is het veel comfortabeler dan veel andere manieren van verwarmen. IR panelen verwarmen niet zozeer de lucht als wel de objecten in een ruimte. Infrarood verwarming werkt op dezelfde manier als de zon, de stralen vallen op alle mensen en dingen in een ruimte en kaatsen terug. De luchttemperatuur gaat wel omhoog, maar vooral de mensen en objecten in de ruimte worden verwarmd. Zo kan heel gericht verwarmd worden en gaat geen energie verloren.

IR panelen kunnen ook mooi zijn

Veel mensen zijn bang dat door het verwarmen met infrarood hun huis vol moet hangen met lelijke panelen. Nog afgezien van het feit dat de IR panelen er ook heel stijlvol uit kunnen zien, zijn er verschillenden manieren om panelen nog mooier te maken of te verhullen. Voor in de woonkamer kan gekozen worden voor een fotopaneel: een IR paneel met een foto er op afgedrukt. Dat kan een eigen foto zijn, maar ook een foto van een beroemd schilderij. In een kinderkamer kan een krijtbordpaneel gebruikt worden: daar kan op geschreven worden als op een normaal krijtbord!

Infrarood en gezondheid

Door centrale verwarming droogt de lucht vaak uit. Doordat bij het gebruik van IR panelen de lucht niet wordt opgewarmd gaat de luchtvochtigheid niet omhoog. Infrarood wordt in andere toepassingen gebruikt om spieren en gewrichten te verwarmen en soepel te houden. Daaruit blijkt al dat infraroodstraling een aangename warmte geeft. De straling lijkt op zonnestraling, maar er wordt geen gebruik gemaakt van de schadelijke UV-straling. De infraroodstraling is daarmee volledig ongevaarlijk.

Nano-infra rood 

Nano infrarood panelen maken gebruik van de lange stralen in het infrarood en verwarmen optimaal uw woning of garage. Niet alleen is het heel geschikt om als verwarming in het hele huis te dienen, ook bijverwarmen is met IR panelen ideaal. Er kan heel gericht worden verwarmd, waardoor u zuinig en milieuvriendelijk daar kunt verwarmen waar het nodig is, op het moment dat het nodig is. Zo is het gemakkelijk om energie te besparen: bij infraroodverwarming gaat weinig energie verloren, ze warmen snel op en de effectiviteit van de verwarming is groot. Dat komt bijvoorbeeld omdat er geen leidingen nodig zijn. In landen als Duitsland en Oostenrijk is infraroodverwarming de gewoonste zaak van de wereld. Nu Nederland van het gas af moet, ontstaat ook in Nederland meer belangstelling voor infraroodverwarming en IR panelen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*