Voordelen van zonnepanelen voor je bedrijf

Kijk eens goed om je heen wanneer je op straat staat: hoeveel zonnepanelen tel je? De kans is groot dat je sowieso wel ergens zonnepanelen ziet. Steeds meer Nederlanders stappen namelijk over op zonnepanelen om op die manier eigen groene stroom op te wekken. Ook ondernemers zien vaker de voordelen in van zonnepanelen voor hun bedrijf en dat is niet zo gek – zonnepanelen kennen namelijk talloze voordelen voor mensen met een eigen onderneming. Zo hoef je bijvoorbeeld nooit meer aan de slag te gaan met zakelijk energie vergelijken, omdat je al een hele goedkope vorm van stroom afnemen hebt. Je leest er hier meer over.

Met zonnepanelen wek je groene zakelijke energie op

Het grootste voordeel van zonnepanelen is natuurlijk dat je er groene zakelijke energie mee op kunt wekken. Zoals je misschien wel weet, is groene stroom veel beter voor het milieu dan grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide vormen van energie worden opgewekt. Zo komt er bij de productie van grijze stroom ontzettend veel CO2 vrij. CO2 is een schadelijk gas dat het milieu aantast. Bij de productie van groene energie is deze uitstoot al veel lager – alleen daarom zou je al kunnen of moeten kiezen voor groene stroom. Daarnaast komt de energie die je met zonnepanelen opwekt uit een natuurlijke bron, namelijk de zon. De zon is onuitputtelijk wat betekent dat deze bron nooit op zal gaan. Dat in tegenstelling tot de bronnen waaruit grijze energie wordt geproduceerd. Grijze stroom komt uit fossiele bronnen, zoals aardolie en steenkool. Wanneer we blijven putten uit deze energiebronnen zoals we dat nu doen dan zullen deze energiebronnen op een dag op zijn.

Zonnepanelen zijn goed te betalen

Wat ook goed is om te weten, is dat zonnepanelen niet meer zo duur zijn als enkele jaren geleden. Natuurlijk moet je nog steeds een investering doen om te kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen, maar deze investering ligt zeker een stukje lager dan een paar jaar terug. Dat betekent dat meer mensen gebruik kunnen maken van groene energie en dat we samen op die manier meer kunnen betekenen voor de wereld. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en hoeveel je er voor moet betalen, hangt af van je jaarlijkse energieverbruik. Op basis daarvan wordt een berekening gemaakt en kun je uitrekenen hoeveel zonnepanelen voor jouw bedrijf kosten. Onthoud hierbij dat je die investering er al na enkele jaren uit hebt. Gemiddeld gaan zonnepanelen 25 jaar mee; gemiddeld is zo’n investering er na acht tot tien jaar uit. Je kunt dus zelf wel uitrekenen hoeveel jaar je nog kunt genieten van duurzame stroom waar je niets voor hoeft te betalen.

Goed voor groene imago van je bedrijf

Dat betekent dus ook dat je nooit meer aan de slag hoeft te gaan met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk. Je beschikt immers over je eigen energieproductie met behulp van de zon. Hoe het op de energiemarkt gaat verder maakt voor jou niet uit. Het hebben van zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen zorgt ervoor dat je bedrijf een groene(re) imago krijgt. Dat is iets wat consumenten vandaag de dag steeds belangrijker vinden. Mensen zijn vaker op zoek naar een bedrijf dat duurzaam onderneemt, dus dit kan zeker de doorslag geven in hun zoektocht. Met zonnepanelen zit je vaak al wel goed wat betreft zichtbaarheid van duurzame toepassingen. Natuurlijk kun je dit ook nog een beetje uitbreiden door bijvoorbeeld te gaan voor een papierloos kantoor, elektrisch rijden en het aanschaffen van refurbished apparatuur in plaats van nieuwe apparaten. Een duurzame wereld begint uiteindelijk helemaal bij jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *