Waarom kiezen voor MRP?

Binnen een bedrijf wil je natuurlijk ook dat alles allemaal netjes in orde is. Zo moeten alle gegevens kloppen, maar moet ook alles natuurlijk volgens plan gaan. Als je gaat kijken naar de voorraden is het misschien handig om te kiezen voor een MRP planning. Dit staat voor Material Requirement Planning. Dit is natuurlijk van groot belang omdat je hiermee dan precies kan zien wat je nodig hebt en ook hoeveel je nodig denkt te gaan hebben. Dit kun je natuurlijk niet in een keer implementeren en ook niet los. Zo heb je ook nog een ander systeem wat je kunt implementeren namelijk SAP. SAP wordt voornamelijk veel gebruikt om allerlei diensten en functionaliteiten binnen een bedrijf weer te geven. Een SAP systeem uitleg is bijvoorbeeld dat je dus een compleet overzicht krijgt over alles wat er in het bedrijf om gaat. Denk hierbij aan de inkoop en verkoop van producten. Hier komt MRP ook weer een rol bij spelen. Deze twee dingen kunnen ook goed samen gaan.

Wat kun je allemaal precies zien?

Wanneer je dus naar MRP gaat kijken is het dus zo dat je kan zien welke materialen je allemaal nodig zal hebben, maar dat is niet alles. Zo kun je ook meteen zien welke materialen er allemaal nog aanwezig zijn en of je dan dus nieuwe materialen moet gaan inkopen. Deze informatie natuurlijk cruciaal want als je niet genoeg materialen hebt ga je het probleem krijgen dat je iets niet kan maken en dat het dus kan gaan uitlopen. Een ander bijkomend voordeel van MRP is dat je ook bijna niks meer met de hand hoeft te tellen. Dit is natuurlijk alleen als alles vanaf het begin zorgvuldig is ingevuld en dat er ook weinig verspilling is. Als je dan gaat kijken in de SAP systeem uitleg kun je dan meteen zien wat de status is en waar er aandacht nodig is. Ook kun je dan zien wat er eventueel in de toekomst allemaal nog uit zal gaan. Het is dan een voorspelling want niet kan natuurlijk in de toekomst kijken.

ERP

Wanneer je het hele bedrijf over gaat zetten naar een ERP systeem dan zul je ook merken dat dit een hele grote stap is en dat dit ook niet meteen vlekkeloos zal verlopen. Dat kun je ook niet verwachten, maar je ziet dan wel dat als alles werkt dat je er heel blij mee zal zijn. De SAP systeem uitleg zal ook helpen met alles begrijpen zodat je snel weer aan de slag kan en dus niks zal mislopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *