Wat doet een erfrechtadvocaat?

Rondom de nalatenschap ontstaan er helaas regelmatig conflicten tussen nabestaanden. Denk bijvoorbeeld dat iemand een erfenis wil claimen of dat er onenigheid bestaat over de verdeling van het nalatenschap. Hierdoor kan een erfrechtadvocaat een goede uitkomst bieden. Wil je meer weten over wat een erfrechtadvocaat precies doet en waar diegene jou bij kan helpen? Lees dan snel verder!

Waarmee kan een erfrechtadvocaat je helpen?
Een erfrechtadvocaat kan je op verschillende manieren van dienst zijn. Wanneer er problemen ontstaan bij het nalatenschap, kan een erfrechtadvocaat je helpen en adviseren. Hierbij wordt duidelijk gemaakt wat de rechten en plichten van de erfgenamen zijn en worden er eventuele schulden in kaart gebracht. Hierbij geeft een erfrechtadvocaat dus juridische bijstand. Wanneer er geen erfgenamen bekend zijn dan wordt er een bewindvoerder aangewezen. Dit kan een familielid zijn of een direct betrokken persoon. Mochten er nog schulden openstaan, dan zal de erfrechtadvocaat ook kijken of alle erfgenamen deze last moeten dragen of niet. In de meeste gevallen worden al deze zaken vastgelegd in een testament. Dit bespreken we verder bij het volgende punt.

Testament of vereffening

Veel mensen laten tegenwoordig een levenstestament opstellen. Dit is een testament waarin je wensen worden beschreven, voor als je zelf niet meer in staat bent om te beslissen. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je ziek wordt, of als iemand vroegtijdig komt te overlijden. Als er dan een testament aanwezig is, staat hier duidelijk in beschreven wie er over je vermogen mag beslissen en wie de volmacht krijgt. Dit kan zowel iemand uit je persoonlijke kring zijn, maar ook bijvoorbeeld een erfrechtadvocaat. Een erfrechtadvocaat neemt alle mogelijkheden met je door voor het testament. Zo worden alle belangrijke zaken besproken en vastgelegd, zodat hier geen onduidelijkheid over kan ontstaan. Dit regelen van een vereffening van een nalatenschap, kan ook nabestaanden veel rust geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *