Wat is een vismagneet?

Een vismagneet is een speciale magneet vervaardigd van speciale en sterke neodymium metaal dat kwetsbaar is, maar ook sterk magnetisch is. Het wordt bevestigd aan een stevige touw, die het mogelijk maakt dat het magneet in het water gegooid kan worden. Het is net een hengel. Maar dan ben je niet echte vissen aan het vangen met deze hengel. Een vismagneet kan echt van alles, dat uit metaal is opgebouwd, opvissen, zoals fietsen, kanonkogels, ijzer, geweren munten en sieraden.

Soorten vismagneten

Er zijn er winkels zat waar je vismagneten kunt kopen. Zeker wel overal in Nederland. Je kunt zowel op een winkel binnenstappen, maar ook online vismagneten kopen of bestellen. Die kun je bijvoorbeeld vinden in winkels waar men gewoon ook magneten kopen. Er zijn er verschillende soorten vismagneten te vinden met variërende trekkrachten. Er zijn vismagneten van speciale kwaliteit, die speciaal ontworpen zijn om lang mee te gaan en ervoor te zorgen dat je geen enkel metalen voorwerp voorbij vist. Ze hebben een krachtige werking. Ze bestaan er in de categorie potmagneten en Allround magneten. De potmagneten zijn alleen aan de onderkant magnetisch. Het heeft een kleinere trekkracht tussen 100 en 650 kilogram. Een Allroundmagneet die is veel krachtiger en ligt tussen 300 en 1600 kilogram. Het heeft de grootte van een bal . Het is, vanwege zijn sterke trekkracht niet geschikt voor mensen beneden 18 jaar. Het heeft de potentie om iemand te beknellen of te verbrijzelen. Het is daarom belangrijk om bedachtzaam te zijn bij het kopen van een vismagneet. Er is ook regelgeving.

Wie kan er allemaal vissen

Mensen van elke leeftijdsklasse kunnen hengelen met een vismagneet. Er is een speciaal assortiment beschikbaar voor de jonge onervaren hobbyisten. En voor de meer ervaren hobbyist zijn er andersoortige vismagneten.  Vissen naar metalen voorwerpen kan gedaan worden door mensen, die het willen gebruiken om te voorzien in hun dagelijkse behoefte, maar het overgrootste deel doet het als hobby. Het kan dus worden gebruikt als vrijetijdsbesteding om tijd door te brengen met je familie, waarbij je gezellig met je gezin wat kan hengelen naar metalen voorwerpen.

Vis waardevolle spullen op

Denk maar eens aan de waardevolle spullen, die je zou kunnen hengelen met je vismagneet. Je kan je vondst bewaren als een souvenir of ze inruilen voor geld. Maar er zijn heel veel mensen, die bij het strand, in het water hun waardevolle spullen kwijt raken, sieraden, ringen en heel vaak ook munten. Om deze spullen terug te vinden kan je gebruik maken van een magneet. Je vangt dan geen vissen meer, maar metalen voorwerpen die voor iemand erg waardevol kan zijn.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*