Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren worden gebruikt om jouw doelgroep makkelijker te bereiken. Dit is belangrijk als jij jouw onderneming bekend wilt maken. De zoekmachine advertenties worden gewezen op basis van de zoektermen voor jouw onderneming.

Succesvol adverteren

Het klinkt makkelijk om gebruik te maken van zoekmachine adverteren maar jammer genoeg is dat niet de realiteit. Jouw campagne campagne kan op verschillende manieren aflopen. Met een verkeerd campagne investeer je veel aan bezoekers die vervolgens niets op je website doen. Dit is slecht nieuws voor jouw onderneming. Om dit te voorkomen is het handig om advertentiebureaus te gebruiken, die zijn gespecialiseerd in zulke klussen. Hun aanpak gaat als volgt, zij helpen jou met het zoeken naar de juiste doelgroep. Verder kijken ze ook naar welke zoektermen je moet gebruiken voor een succesvol campagne. Met behulp van data analyse wordt er gekeken hoeveel bezoekers jouw website bekijken, naar welke zoektermen zij tikken en naar welke producten de bezoekers zoeken. Met deze aanpak wordt er voorkomen dat jouw budget niet naar de verkeerde doelgroep gaat.

In de praktijk

Je hebt een onderneming dat zich bezighoudt met verkopen van bedden. Je leest over dat je jouw website moet maken dat is afgestemd naar jouw doelgroep. Je leest over hoe een advertentie bureau te werk gaat om jouw campagne succesvol te laten aflopen. Je schakelt ze in en samen met jou gaan ze aan de slag. Aan de hand van de analyse die ze hebben gedaan merken ze dat jouw klanten meer geïnteresseerd zijn in de boxspring bedden in plaats van waterbedden. Ze hebben opgemerkt de meeste zoektermen dat worden gebruikt zijn boxspring, hotelbed, koudschuim. De doelgroep die jij moet benaderen ligt tussen de 25-40 jaar oud, het wordt jij geadviseerd om veel aandacht te besteden aan bed producten dat jongeren graag willen. Ze adviseren jou de website niet verwarrend moet zijn voor de klant, hij moet niet in de war raken van de beelden en links die zijn geplaatst. Het moet gestructureerd en geordend zijn, de beelden moeten niet te groot zijn waardoor het gevolgen heeft met de laadsnelheid, denk aan de klanten met een lage internetsnelheid. De informatie op jouw website moet up to date blijven met de nieuwste boxspring bedden. Op basis van de data kan jij bepaalde strategieën opstellen zoals een duidelijke beschrijvende linktekst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *