Wat zijn de voor- en nadelen van vloercoating?

Er zitten verschillende voor en nadelen aan het coaten van je vloer. Het zijn eigenlijk vooral veel voordelen. De prijs is namelijk erg laag, je vloer is erg onderhoudsvriendelijk, je kunt de kleur zelf samenstellen en je vloer is bestand tegen chemische stoffen.

Wat van vloer is geschikt voor bedrijfspanden?

Wij vinden een epoxy vloer erg geschikt voor een bedrijfspand, maar ook zeker voor een garage of een vloer binnen in het huis. Aan dit soort vloeren zitten zo ontzettend veel voordelen. Deze vloeren zijn namelijk slijtvast en kunnen tegen chemische omstandigheden. Voor veel bedrijven en huizen is dit de ideale oplossing. Een epoxyvloer is ook nog eens een stuk goedkoper dan een normale vloer en een epoxyvloer is een stuk onderhoudsvriendelijker. Waar een goede houten vloer al gauw 80 euro per vierkante meter kost, ben je met een epoxyvloer maximaal 25 euro per vierkante meter kwijt. Vaak is dat al inclusief het leggen van de vloer. Nadat je een epoxyvloer hebt gelegd, hoef je dus eigenlijk nooit meer een ander. Een epoxyvloer kan makkelijk onder een normale vloer. Dit kan gewoon op de vloer worden gesmeerd.

Hoe ontstaat een epoxyvloer?

Een epoxyvloer is een harde en naadloze gietvloer. Deze vloer is meestal 2 tot 3 millimeter dik en extreem vriendelijk in onderhoud. Om een mooie en naadloze gietvloer te maken is epoxyhars nodig. Dat is namelijk de basis van de vloer. De epoxyhars wordt gemengd met een andere vloeistof en deze zorgt ervoor dat de hars hard wordt.

Wat is epoxy hars?

Epoxy hars is een vloeistof die nodig is om een gietvloer te maken. De hars moet gemengd worden met een hardheid vloeistoffen. Hierdoor krijg je een erg fraaie en onderhoudsvriendelijke gietvloer. Je kunt dit makkelijk over je normale vloer heen doen. Dit is een stuk goedkoper dan een nieuwe vloer laten leggen. Bij een gietvloer ben je vaak al klaar met 25 euro per vierkante meter

Welke vloer het best bij jou past ligt maar net aan je situatie en huis of bedrijf. Als je een goede vloer wilt hebben, kun je kiezen voor beide. Aan beide vloeren zitten voor en nadelen. Bij een houten vloer heb je een stuk meer werk, maar veel mensen vinden het wel veel  mooier. Een houten vloer is dan wel weer een stuk duurder dan een gietvloer. Een gietvloer is erg makkelijk schoon te maken en onderhoudsvriendelijke. Een houten vloer is ook onderhoudsvriendelijk, je hoeft natuurlijk niet ieder jaar een andere vloer. Meestal geeft het uiterlijk van de vloer in verhouding met de prijs de doorslag.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*