Zakelijk energie regelen bij bedrijfsverhuizing: dit moet je doen

Wanneer je over een snel groeiend bedrijf beschikt, is de kans groot dat je binnen enkele jaren of misschien zelfs maanden moet verhuizen naar een ander bedrijfspand. Veel ondernemers weten niet goed wat ze moeten doen met hun zakelijke energiecontract wanneer ze verhuizen. Je moet in ieder geval de beslissing maken of je je zakelijke energiecontract meeneemt naar het nieuwe adres of dat je overstapt op een nieuw contract. En dat is niet het enige waar je rekening mee moet houden; in dit artikel hebben we enkele tips en tricks voor je verzameld over wat je met je energiecontract moet doen in het geval van een bedrijfsverhuizing.

Je energiecontract meenemen bij verhuizing

Bij een bedrijfsverhuizing komt ontzettend veel kijken. Je moet niet alleen een nieuw kantoorpand of magazijn regelen, je moet ook nog eens kijken naar je zakelijke energiecontract. Want wat is wijsheid: je contract meenemen of toch liever overstappen naar een nieuw contract voor zakelijke energie? Veel ondernemers besluiten om hun zakelijke energiecontract mee te nemen naar het nieuwe adres. Controleer in dat geval wel altijd of je huidige energiecontract nog past bij het nieuwe bedrijfspand. Wanneer je met een groei te maken hebt binnen je bedrijf verhuis je wellicht naar een groter gebouw. Check daarom altijd bij je leverancier en netbeheerder of je actuele contract voor zakelijke energie matcht bij de aansluiting in het nieuwe pand. Op die manier betaal je namelijk nooit te veel voor je zakelijke energie. Op Minder.nl lees je meer over je energiecontract meenemen bij een verhuizing van je onderneming.

Kies voor een nieuw energiecontract bij een verhuizing

Er is ook een groot aantal ondernemers dat kiest voor een nieuw energiecontract in het geval van een bedrijfsverhuizing. Dat valt namelijk ook onder de mogelijkheden. Ben je van plan om een nieuw energiecontract aan te vragen, let dan even op: zorg ervoor dat je dit niet zomaar doet wanneer je nog een zakelijk energiecontract hebt lopen. Het kan je veel geld kosten wanneer je huidige energiecontract nog niet ‘klaar’ is en je al wel een nieuw contract aan gaat vragen. Met een energieleverancier heb je namelijk een afspraak gemaakt: misschien heb je een energiecontract van 1 jaar of wellicht heb je er eentje van 3 jaar. Op basis daarvan koopt een energieleverancier energie in voor jouw bedrijf. Besluit je om eerder dan afgesproken je energiecontract op te zeggen? Dan moet je een opzegboete betalen. Een energieleverancier vindt een verhuizing over het algemeen geen goede reden om je contract vroegtijdig stop te zetten. Kijk dus goed naar je huidige energiecontract en beslis op basis daarvan of je voor een nieuw contract gaat of dat je je contract meeneemt.

Wat moet je doen met je energiecontract bij een bedrijfsverhuizing?

Het verschilt dus per situatie wat de beste oplossing is omtrent je zakelijke energiecontract bij een bedrijfsverhuizing. Val je binnen de opzegtermijn? Dan raden we aan om te gaan voor zakelijke energie vergelijken en op basis daarvan een nieuw energiecontract met een scherp tarief te scoren. Op die manier betaal je nooit meer te veel voor je zakelijke energie. Tot slot is er nog een aantal zaken waar je op moet letten in het geval van een bedrijfsverhuizing:

 

  1. Let erop dat je je verhuizing altijd op tijd doorgeeft aan je energieleverancier. Het kost namelijk best even tijd om je verhuizing in de administratie te zetten. Zo voorkom je hoge of dubbele energiekosten.

  2. Controleer hoe zwaar de energiemeters op het nieuwe adres zijn. Je netbeheerkosten worden namelijk berekend op basis van hoe zwaar die aansluitcapaciteit is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat die capaciteit veel zwaarder is dan op je oude adres en dan wat je nodig hebt. In dat geval betaal je jaarlijks veel meer dan nodig aan kosten voor de netbeheerder.

  3. Wanneer je nog beschikt over een analoge meter is het goed om te weten dat je je meterstanden door moet geven aan de energieleverancier. Doe dit van zowel de oude als de locatie waar je naartoe verhuist. In het geval van een slimme meter hoef je niets te doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *