Zo maak je heerlijke chocolade bonbons

Met alle regen van de afgelopen dagen is binnen blijven de betere optie. Een goed moment om thuis aan de gang te gaan met baksels in de keuken, dacht ik zo. Zelf ben ik gek op chocolade en het leukste om te maken zijn toch wel bonbons. Dit is namelijk makkelijk om te doen en je kunt er zo creatief mee zijn als je maar wilt!

Een stukje chocolade kennis

Chocolade wordt gemaakt van cacaobonen. Deze worden verhit en vermalen waarna er met meerdere ingrediënten een massief chocolade blok gemaakt kan worden. Witte chocolade bestaat uit enkel de cacaoboter terwijl de donkere chocolade bestaat uit percentage cacaopoeder. Je kunt allerlei producten toevoegen aan de cacao zoals vanille, peper of bepaalde noten, waardoor deze een hele eigen smaak kan krijgen. Het is daarom ook dat bepaalde landen bekend staan om hun verrukkelijke chocolade.

Zo maak je de bonbons

En dan natuurlijk het maken van de bonbons zelf. Want hoe maak je nou die leuke versierde chocolade vormpjes? Haal om te beginnen een aantal blokken chocolade. Je kunt in principe alle soorten chocolade gebruiken voor bonbons zolang deze nog geen extra toevoegingen heeft zoals noten.

Vervolgens zal je de chocolade moeten smelten. Dit gaat het beste door de chocolade te breken en in een glazen hittebestendig kommetje te doen, en deze dan op een steelpannetje te zetten en langzaam op het fornuis te verwarmen. Pak daarna een ijsblokjesvorm of haal speciale chocolade bonbons vormen. Deze kun je dan het beste eerst insmeren met de gesmolten chocolade. Laat dit dan eventjes in de koelkast staan tot het uitgehard is.

Daarna kun je een vulling zoals bijvoorbeeld hazelnoten toevoegen. Het kan ook heerlijk zijn om room in de chocoladebonbon te doen. Giet dan de rest van de chocolade eroverheen. Dit kun je dan opnieuw in de koelkast zetten om te laten afkoelen. Eenmaal afgekoeld kiep je de bonbons zo uit de vorm.

En dan heb je nog de versiering van jouw eigen gemaakte bonbons! Je kunt de bovenkant van de bonbons overgieten met een andere kleur chocolade. Zo geeft het een leuk effect om witte chocolade over donkere chocolade te gieten. Ook kun je de bonbons besprenkelen met kokosrasp of andere versiering.

Bonbons cadeau

De bonbons kun je lekker zelf opeten, maar je kunt ze natuurlijk ook cadeau doen. Bij de meeste hobbywinkels zijn seciale bonbon doosjes te koop waar je de bonbons in kan doen. Doe er een mooie strik en een kaartje bij en je hebt verjaardag chocolade waar duidelijk tijd en aandacht in zit. Toch niet gelukt om de chocolade te bewaren? Dat overkomt mij in ieder geval heel vaak! Je kunt ook gewoon chocolade bestellen en laten bezorgen bij iemand thuis. Zo kun je onbezorgd genieten van jouw eigen gemaakte bonbons.